Hond

Omdat het belangrijk is dat uw hond zich op zijn gemak voelt, geschiedt de behandeling  bij u thuis, in de vertrouwde omgeving van uw hond.

Voor de behandeling

  • Zorg dat uw hond schoon en droog is.
  • Laat uw hond  tot 2 uur voor de behandeling geen (zware) arbeid verrichten. Als het dier nog warm en bezweet is kan het dier namelijk niet goed worden onderzocht.
  • Ik behandel uw hond aan huis; dit is het meest ontspannend voor het dier.  Het is fijn als ik op een rustige plek kan werken. Tijdens de behandeling houdt u zelf de hond vast, het is prettig als er iets van een plaid op de grond kan liggen.
  • Houd er bij uw trainingsschema rekening mee dat het dier na de behandeling ca één week rust nodig heeft (zie verder: na de behandeling).

De behandeling

De behandeling duurt ongeveer 45 min tot één uur. Ten eerste wordt het dier uitgebreid bekeken en bevoeld. Door een bewegingsonderzoek wordt vervolgens vastgesteld waar zich bepaalde blokkades en/of spanningen bevinden. Tevens worden bepaalde acupressuurpunten bevoeld om eventuele veranderingen te kunnen diagnosticeren.
De behandeling zelf bestaat uitsluitend uit manuele technieken, er wordt dus geen gebruik gemaakt van hamers of andere hulpmiddelen! Middels bepaalde manipulaties en ontspanningstechnieken wordt vervolgens getracht de betrokken wervels en weefsels ‘los te maken’ zodat de doorbloeding en aansturing van de spieren en organen wordt bevorderd. Hierdoor wordt het zelfregulerend vermogen van het lichaam gestimuleerd.
De meeste honden reageren rustig op de behandeling; het dier is het uitgangspunt en ik doe niets tegen zijn wil in.

Na de behandeling

Na de behandeling heeft het lichaam van uw hond tijd nodig om weer in balans te komen.
Het lichaam is vrijgemaakt van blokkades en kan weer vrij bewegen, maar het kost wel tijd om deze spanningen los te laten. Het effect van een behandeling is vaak niet direct zichtbaar of merkbaar en een behandeling werkt nog door tot vier weken nadien!

Honden reageren zeer wisselend op een behandeling. Sommige honden krijgen direct al meer energie, maar het komt ook voor dat een hond de dagen erna behoorlijk moe en lusteloos is.
Het lichaam krijgt immers te maken met een nieuwe situatie en zal zich hierop aan moeten gaan passen wat energie kost. In de regel geldt dat er na één week wel een langzame verbetering zichtbaar moet zijn, als dit niet het geval is of als u vragen heeft kunt u uiteraard contact opnemen.

Na de behandeling mag uw hond meestal gewoon uitgelaten worden, vaak wordt wel geadviseerd even voorzichtig te zijn met het loslaten van uw hond om onverwachte bewegingen te voorkomen.