Als kind al liep ik te slepen met beestjes; een gevonden duif, hamsters, konijnen en later ook een eigen hond (het mooiste verjaardagscadeau ooit!) en zelfs een eigen paard. Mijn opa had een eigen stalhouderij en zo zat het paardenvirus er dan ook al vroeg in.
Na mijn middelbare school en enkele jaren reizen besloot ik om in 2002 de opleiding fysiotherapie te gaan volgen, met als doel uiteindelijk dierfysiotherapeut te worden.
In 2006 haalde ik mijn diploma en sindsdien ben ik werkzaam als fysiotherapeut met onder andere als specialisatie oedeem therapie.
Hoewel ik het leuk vind om met mensen te werken, bleven de dieren toch trekken. Tevens merkte ik als fysiotherapeut soms mijn beperkingen en ik wilde meer. Zo kwam ik via wat omzwervingen op het internet bij de ‘ICREO’ terecht. Zij bieden een 3-jarige opleiding aan tot osteopaat voor dieren. Ik kwam erachter dat osteopathie precies aansloot bij hetgeen ik voor ogen had; de oorzaak opzoeken en hierdoor het lichaam zelf de kans geven weer te genezen en in balans te komen.
In 2010 heb ik mijn diploma als dier- osteopaat gehaald en ben ik langzaam ervaring op gaan doen in de praktijk. Een leuke en leerzame ontdekkingstocht om mij de osteopathische behandeling eigen te maken en te ontdekken wat osteopathie allemaal kan!
Ik merkte echter dat ik soms nog wat ‘tools’ miste; sommige problemen kon ik met de osteopathie onvoldoende oplossen. Aangezien de Chinese filosofie mij altijd al interessant leek, besloot ik de opleiding acupressuur bij paarden te gaan volgen bij ‘Alona’. Deze opleiding van 1,5 jaar bleek een zeer goede aanvulling op mijn osteopathische behandeling. Niet makkelijk, want de Chinese filosofie en kijk op gezondheid is een verschil van dag en nacht zoals ik het had geleerd! Veel klachten die in de Westerse geneeskunde echter niet zijn te verklaren, kunnen vanuit de Chinese geneeskunde prima worden uitgelegd. Ik merkte dat de acupressuur soms verbluffende resultaten kan geven. Daarom integreer ik osteopathie en de acupressuur ook in één behandeling.
Door mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut heb ik goed leren ‘voelen’ en fingerspitzengefuhl ontwikkeld wat mij bij de osteopathie bij de paarden en honden goed van pas komt.
En dit werkt ook vice versa; mijn patiënten in de fysiotherapie praktijk hebben tevens voordeel van mijn osteopathische opleiding. Want veel technieken die ik door de jaren heen heb geleerd kan ik prima toepassen in mijn werkveld als fysiotherapeut.
Ik vind het heerlijk en leerzaam om met dieren om te gaan; ze geven duidelijk aan wanneer iets pijnlijk is of juist aangenaam en ´what you see is what you get’. En dat maakt het ook zo fijn om met ze te werken!